Företag som räddar liv i havet

Företag som räddar liv i havet

De senaste årtiondena har havet nästan blivit som en soptipp för många företag och privatpersoner. En del ser havet som en oändlig källa av resurser, men i själva verket mår en del av haven i världen inte alls bra. Ett tydligt exempel är bland annat undervattenslivet i en del oceaner. Forskare har nämligen gjort undersökningar på djuphaven och har hittat stora mängder plast, vilket inte är bra för djuren som bor där. Därför kommer denna artikel ta upp ett par exempel på företag som jobbar för att haven ska bli renare och på så sätt hjälpa djuren som bor i vattnet.

Företag som rensar upp havet från plast

De senaste åren har en mängd olika typer av företag uppmärksammats i media för att de vill rensa upp plast och skräp från havet. En del av dessa är stöttade av stora multinationella företag, medan andra är startade av studenter från olika universitet. Det kan till en början låta som ett väldigt stort projekt att rensa upp havet på skräp och smuts, men i själva verket finns det flera olika saker som kan göras åt problemet, speciellt när det kommer till förebyggande åtgärder. Exempelvis går det att starta företag som satsar på att återanvända plast i världen, vilket i sin tur gör att mindre plast samlas i havet. Som tur är går det också att ta företagslån på ett enkelt och smidigt sätt genom företag som Qred. Numera behöver man inte ens åka till en bank för att skaffa företagslån, utan det räcker att ansöka online.

Vilka metoder används för att förbättra undervattenslivet?

Det finns flera olika metoder som används av företag och organisationer för att förbättra undervattenslivet. En av de metoder som rapporterats om i media är skepp som åker ut i havet och därefter släpper ut vad som liknar en lång håv i vattnet. I sin tur kan hoven fånga upp allt skräp som samlas upp. Dock brukar denna metod oftast används långt utanför kusten där man vet att det är mycket skräp. Ett bra exempel där metoden används är i Stilla havet där det finns ett stort kluster av skräp som har samlats ihop under åren och ligger mellan USA och Asien.

En annan metod som används är betydligt mer simpel. I Sverige brukar nämligen dykare träffas en gång om året där det är allmänt känt att skräp slängs ner i havet. Därefter hyrs det in företag med lyftkranar som hjälper till att lyfta upp större grejer. Detta görs framförallt i Stockholms skärgård och varje år tas det upp allt från cyklar och motorcyklar till tvättmaskiner och brödrostar.

Minimal