Undervattenshotell

Undervattenshotell

Ett av de mest bekväma sätten att uppleva livet under vattenytan är onekligen att sova en natt i ett undervattenshotell. Det finns flera olika varianter av undervattenshotell, men det de alla har gemensamt är att hotellrummet ligger under vattenytan.

För störst chans att få se undervattensliv under sin vistelse ska man ta in på Resorts World i Singapore. Detta hotell ligger nämligen i världens största akvarium, som innehåller fler än 50 000 fiskar. I detta akvarium har man sänkt ned 11 hotellsviter i två våningar, där besökarna kan ligga i sängen och blicka ut genom ett fönster som går från golv till tak och där fiskar och rockor simmar förbi konstant.800px-utter_inn

Vissa skulle dock säga att Resorts World inte är ett äkta undervattenshotell, eftersom det inte ligger i ett hav eller en sjö. Om man vill ha en mer naturnära upplevelse, men ändå få blicka ut i kristallklart vatten, är därför Manta Resort utanför Zanzibar i Tanzania det bästa alternativet. Här bor man på en flotte som består av ett soldäck ovanför havsytan, och ett sovrum under havsytan. För en natt på Manta Resort med all inclusive får man betala 13 000 kronor. Designern bakom flotten, svensken Mikael Grenberg, har dock även designat ett annat undervattenshotell, som kostar mindre än en tiondel så mycket, nämligen Utter Inn som ligger i Mälaren, ungefär en kilometer utanför Västerås. Här betalar man 1 200 kronor per natt och per person, och får då tillgång till ett sovrum som ligger tre meter under vattenytan, med panoramafönster i alla riktningar. På flottens yta står ett litet rött hus med vita knutar som inte ser ut som mycket mer än en liten friggebod eller en bastu, men huset döljer alltså ingången till något mycket mer spännande än så. Man får dock räkna med att inte se lika mycket undervattensliv som på Resort World eller Manta Resort – dels för att Mälaren inte kan erbjuda lika stor variation av fiskar, dels för att sikten i Mälaren inte är lika kristallklar som i ett akvarium eller Indiska oceanen.

Om man föredrar att se ut genom ett stort fönster och vara ovan mark, kan det vara bättre att investera sina pengar i ett uterum till sitt hus än en natt i ett undervattenshotell. På Skanskabyggvaror.se finns ett stort utbud av uterum, som gör att man kan njuta av den svenska sommaren längre frampå hösten.

Minimal