Upptäck livet under vattenytan

Upptäck livet under vattenytan

Att åka utomlands och snorkla i olika hav och få se det magiska undervattenslivet som existerar i dessa är något som många drömmer om. En del drömmer om att dyka i kristallklara vatten i Belize, medan andra drömmer om att få dyka i svenska vatten för att upptäcka vad de har att erbjuda under vattenytan. Det som lockar många är att få se fiskar och koraller som man annars endast sett på tv eller i böcker.

Dyk i svenska vatten

Det som lockar många med att dyka i svenska vatten är alla de vrak som finns under vattenytan i Östersjön. Vraken är även det som gör Östersjön unik, längs Sveriges kust finns det tusentals registrerade vrak och troligtvis lika många oregistrerade. Om man har lite tur kan man göra ett helt nytt vrakfynd, något som skapar spänning i dykturen. Vrak ger en även möjligheten att hitta viktiga pusselbitar som behövs för att se hur folk levde förr i tiden.

För att hitta vraken krävs det dock lite efterforskningar, man kan exempelvis leta i gamla tidningar, vrakregister och i gamla sjökort för att se var de gamla farlederna gick.

Åk utomlands och dyk i barriärrev

Att åka utomlands och dyka i barriärrev är något som lockar många. Dock är detta något som kan bli en dyr kostnad, speciellt om man inte har ett dykarcertifikat sedan tidigare. Kostnader är dock inget som ska hindra en person från att uppleva sin dröm. Det är därför möjligt att låna en mindre summa pengar med hjälp av så kallade snabba lån, dessa lån gör det möjligt att i sin egen takt återbetala skulden. Innan man tar ett snabblån är det dock rekommenderat att jämföra olika kreditgivare för att se vilket företag som erbjuder de bästa villkoren. Dessa hemsidor gör det enkelt att jämföra olika kreditinstitut istället för att man själv ska behöva sitta och leta runt på olika hemsidor. Oftast så finns det också länkar vidare till de olika kreditgivarna.

När lånet sedan är utbetalt är det dags att välja vilket land som resan ska gå till. Många väljer att åka till Australien för att snorkla i barriärrevet där. Vill man dock ha något mer exotiskt utan så många andra turister bör man välja att åka till Belize. Landet ligger mellan Mexico och Guatemala, varpå världens näst största barriärrev ligger strax utanför kusten. Detta barriärrev är hem till många olika sorters vattendjur så som hajar, rockor och sköldpaddor. Undervattenslivet är helt otroligt och det finns möjlighet att göra dagsturer till revet. Dessa dagsturer kan både inkludera dykning och snorkling och guiderna som anordnar dagsturerna hävdar att detta barriärrev är det renaste i hela världen. De hävdar även att undervattenslivet är det mest välmående i hela världen.

Minimal